Bieren

Op dit moment ziet het assortiment bieren van Brouwerij de Gieterij er als volgt uit:

Vast in ons assortBrouwerijDeGieterijBiereniment:

Alese Ale 6%
Een bier speciaal voor Aarle-Rixtel, een echte Alese Ale. Een lekker zacht bovengistend bier. Zacht, maar wel opvallend. Door het gebruik van de heerlijke East Kent Golding hop krijgt dit bier een lekker kruidig karakter.

Dubbel 7%
Een prachtige donkere schoonheid. Heerlijke lichtzoete geur, met een hint van karamel en mout. Een dubbel om rustig van te genieten, met een prachtige complexe afdronk met een toets van rozijnen!

Tripel 8%
Onze tripel is anders dan andere. Wij gebruiken een flinke hoeveelheid roggemout in het bier, wat zorgt voor een volle kruidige smaak. Dankzij een lekker frisse hop blijft het bier mooi in balans. 

Koffiestout 7%
In deze klassieke Engelse Stout hebben we Ethiopisch koffiebonen laten trekken van de in Aarle-Rixtel gelegen ambachtelijke koffiebranderij Straat Magellaan. De heerlijke geroosterde en fruitige koffiesmaak versterkt het romige bier tot een glas vol donkere smaken.

 

 

 

Seizoensbier en specials:

Quadrupel 10%
Dit is een donker bier met een stevig alcoholpercentage van 10%. De kenners zullen iets van onze dubbel erin herkennen. Donker van kleur, met smaken van karamel, gedroogde vruchten, chocolade en een warme nasmaak… Een zeer complex bier, dat zich in de fles nog verder zal ontwikkelen.

Naast de bekende 33cl flesjes is een klein deel gebotteld in 75cl bewaarflessen. Deze zijn beperkt verkrijgbaar.

 

Imperial Stout 9%

Donkere, complexe Russian Imperial Stout. Hints van chocolade, port en vanille.

Herfstklok 7%

De klok is verzet, de bladeren kleuren. Na de lentebock kon de herfstbock niet uitblijven. Amberkleurig en Bitterzoet. Heerlijk na een herfstwandeling of voor de kachel. Ondergistend speciaalbier, koud gelagerd voor een ronde, moutige smaak.

Meiklok 7%
Deze Lentebock is gebrouwen naar Duitse traditie: Munchener mout, Hallertauer hop en een Duitse ondergist. Vergist op een lage temperatuur en daarna koud gelagerd. Zacht, kruidig en een mooi bittertje in de nasmaak.

Festivalbieren die ook in 2018 (weer) tijdelijk op fles uitkomen

Sweet Choco 7% (half april 2018)
Een bijzondere stijl, de chocolate sweet stout.  Je proeft donkere smaken  zoals chocolade en koffie. De achtergrond is zoet, maar toch ook licht bitter. Koffie? Pure chocolade? Nee, een uniek bier van Brouwerij de Gieterij.

Black IPA 7% (eind april 2018)
Deze Black IPA combineert de uitgesproken smaken van Amerikaanse hoppen zoals Amarillo en Cascade met geroosterde smaken van donkere mout. Er is een ongelofelijke hoeveelheid hop in dit bier gegaan. Drink dit bier zo vers mogelijk en de heerlijke hopsmaken komen je tegemoet.

Ardenner Blond 8% (begin mei 2018)

Mooi Blond bier dat haar naam te danken heeft aan de bekende gist uit de Belgische Ardennen. Deze gist heeft toch een specifieke reuk en smaak. Samen met de toegevoegde honing wordt dit een hele mooie smaakbeleving.