Achtergrond

Brouwerij de Gieterij is een professionele kleinschalige brouwerij van speciaalbieren. Met liefde gebrouwen, van water tot gerst, van hop tot gist. Bieren van hoge kwaliteit, met bijzondere smaken.

Want over smaakt valt te twisten, over kwaliteit niet. En die kwaliteit begint al bij het water. Water uit een van de beste bronnen van Brabant wordt net achter Lieshout opgepompt en een kilometer verder bij de brouwerij in het bier verwerkt. Het schroten van de mout gebeurt in de brouwerij, zodat deze vers het water in kan.

Daarna wordt er daadwerkelijk gebrouwen. Tot op de graad nauwkeurig wordt de temperatuur gecontroleerd, dit is essentieel voor het brouwproces. Hierdoor worden de natuurlijke suikers uit de mout optimaal benut. Dan is het ook tijd voor het gistproces. De gistcellen voelen zich het lekkerst bij een warme temperatuur, zodat de smaak van het bier zich het beste kan ontwikkelen.

Nadat het bier klaar is met vergisten, is het einde van het proces bijna in zicht. Het is tijd voor het bottelen. In een kalm tempo worden de flessen gevuld met het bier en voorbereid voor hergisting op de fles. De doppen gaan er op en het bier mag nog een tijdje ontwikkelen in een kamer met een constante temperatuur. Haast is er niet bij Brouwerij de Gieterij. De doppen gaan er pas af, als de smaak optimaal is.